Скільки коштує зняти гроші з карти Приватбанку?

На 01.01.2013 року ПАТ КБ «Приватбанк» випустив 35,84 мільйонів платіжних карт, що складає більше половини всіх карт, випущених в Україні. Ви в числі клієнтів банку і вже маєте карту «Універсальна»? У такому випадку, чи можете ви не задумуючись відповісти на запитання, скільки коштує зняти гроші з карти Приватбанку?

Досвідченого власника пластику це питання не поставить у тупик. Він відмінно розуміє, що банківська карта – це інструмент, призначений у першу чергу для проведення БЕЗГОТІВКОВИХ РОЗРАХУНКІВ.

Чому? Тому що за готівку приходиться розплачуватися своїми грішми. А от людина, у якої карта з’явилася недавно, першою справою біжить у банкомат або відділення банку. У силу сформованих стереотипів багато хто вважають, що гроші в гаманці – це ГРОШІ, а кредитка – усього лише шматок пластику.

Комісія за зняття засобів c карти Приватбанку

Вся інформація про тарифи на обслуговування банківської карти в обов’язковому порядку надається банками, і Приватбанк не виключення, при одержанні кредитної карти. Якщо з якоїсь причини ви не знаходите цього документа, з тарифами можна ознайомитися на сайті банку.

Для цього на сторінці «Платіжні карти» потрібно знайти ту карту, якою ви володієте. Візьмемо для прикладу найбільш розповсюджену карту «Універсальна».  Серед численної інформації, що оповідає про її переваги, потрібно знайти розділ «Тарифи на обслуговування».

При знятті коштів з карти Приватбанку НЕ ВАЖЛИВО, банкомат якого банку ви вибрали. Комісія за обслуговування фінансового інструмента, тобто вашої пластикової карти, однакова, коли знімаєте ви кошти:

  • у банкоматах, касах і банківських модулях самого Приватбанку
  • у банкоматах або касах інших українських банків
  • у банкоматах або касах фінансових установ за рубежем

Комісія за обслуговування залежить від суми операції. Для операцій, сума яких не перевищує 500 грн. справедливе твердження ? чим менше знімаєш – тим дорожче обходиться готівка в гаманці.

Комісія за зняття КРЕДИТНИХ коштів

1 – 100 грн.

5 грн.

100,01 – 200 грн.

10 грн.

200,01 – 300 грн.

15 грн.

300,01 – 400 грн.

20 грн.

400,01 – 500 грн.

25 грн.

При зняття більш 500 грн. комісія складає 4 % від суми операції. Приміром, за 1000 грн. – 40 грн., за 2000 грн. – 80 грн., за 3000 грн. – 120 грн. і так далі.

Зняття власних коштів обійдеться дешевше.

Комісія за зняття  ВЛАСНИХ коштів у банкоматах і пунктах видачі готівки Приватбанку й інших банків України

1 %

у банкоматах і пунктах видачі готівки за кордоном

2 %

 

Додаткові витрати при знятті грошей через банкомат

Якщо ви витрачаєте гроші банку, тобто користуєтеся саме кредитною картою, готівка обійдуться вам ще дорожче. Причина – пільговий період кредитування, а точніше той факт, що на операції по зняттю готівки пільговий період не поширюється. Це значить, що на всю зняту в банкомату суму  банк кожен місяць нараховує 2,5 % за користування кредитом, не залежно від того, гасите ви кредит у встановлений термін чи ні.

Висновок:

За кредитами звертаються у випадку недостачі коштів. Це логічно. У такому випадку зовсім не логічно викидати гроші на вітер на Приватбанк.

Щоб використовувати позикові кошти з мінімальними втратами:

  • по можливості використовуйте кредитку для оплати покупок у магазинах і супермаркетах, де встановлені термінали – з вашого рахунку буде списана тільки сума чека без яких-небудь додаткових комісій
  • якщо регулярно маєте потребу в готівці, розрахуйте, скільки грошей може знадобитися вам за місяць, і зніміть їх однією сумою
  • ніколи не знімайте гроші взапас, краще усвідомите, де знаходяться 2-3 банкомати – зняти потрібну суму можна в будь-який момент, але поки гроші на рахунку – ви їх не втрачаєте

Якщо залишилися питання, ви можете задати їх у коментарях до статті, а ми постараємося відповісти на кожне з них.

Комментировать