Скарбничка Приватбанку для тих, хто не може відкладати гроші

Про те, що частину коштів з заробітної плати необхідно відкладати, знає кожен. Це не обов»язково повинен бути «чорний день», хоча гарантованої страховки від неприємностей поки ще не придумали. Нехай це буде фінансова подушка безпеки, стабілізаційний фонд, скарбничка для здійснення мрії. Назвати можна як завгодно. Але відкладати 5, 10…50 % заробленого треба.

Для початку фінансові консультанти рекомендують кілька тижнів, а краще місяців, старанно фіксувати всі доходи і витрати. Це необхідно для того, щоб чітко розуміти, куди йдуть гроші. І зробити правильні висновки, у якому місці витрати можна скоротити без збитку для звичного способу життя.

І все-таки, скільки б ви не заробляли, 10-20 % не та сума, що зробить ваше життя злидарським в порівнянні з тим, до чого звикли. А от нерозтрачені 100, 200 … 1000 гривень – у кожного свої  10% – за  кілька місяців, а в наслідку і років, здатні перетворитися в ту саму фінансову подушку, що придасться кожному. Хоча б для впевненості в завтрашньому дні.

 

Відкладати НЕОБХІДНО. Питання – ЯК?

 

Саме складне в нагромадженні… Ні, не почати. Саме почати зовсім не складно. Одержав зарплату, відклав 10 % в окремий конверт. Справа зроблена.

Саме складне ЗАБУТИ про цей конверт і не спустошити його з першою ж нагодою. Саме це більшості зробити не вдається. І, відповідно, не вдається відкласти хоч щось.

Можна розміщати кошти на депозит. Однак цей варіант підходить не всім:

  • більшість банків установлюють мінімальну суму внеску, що найчастіше складає 500, 1000, 2000 грн. і вище – наші зарплати такі, що не всі можуть щомісяця розставатися з такою сумою
  • більшість депозитів не передбачають можливості поповнення, а мати десяток договорів по 1000 грн. незручно
  • мінімальна сума поповнення, якщо така і передбачена, може теж перевищувати суму, що людина готова відкласти. А це значить, що якийсь час гроші прийдеться накопичувати в конверті, з якого їх дуже легко витягти
  • на регулярні походи в банк потрібен час, його звичайно не вистачає
  • більшість банків працює в той же час, що і працюючі громадяни

 

Щоб почати відкладати невеликі суми необхідно або СИЛА  ВОЛІ,  або ПРАВИЛЬНИЙ ДЕПОЗИТ.

 

Скарбничка Приватбанку

Имя:

Телефон:

 

Таким депозитом нам бачиться «Скарбничка» від Приватбанку.

Скарбничка – це дуже зручний сервіс, за допомогою якого можна ЛЕГКО і НЕПОМІТНО збирати гроші. Це звичайний депозитний рахунок, що відкривається при наявності у васбудь-якої з карт Приватбанку.

Чому Приватбанк, запитаєте ви? Тому що Приватбанк:

  • найбільший банк в Україні
  • має сама велика кількість відділень не тільки у великих і малих містах, але й у багатьох селищах і селах
  • більшість відділень банка працює по суботах
  • випускає більш половини всіх пластикових карт у країні
  • має самудосконалу для українського ринку систему інтернет-банкінга Приват24

 

Що потрібно, щоб завести Скарбничку?

 

Для того щоб завести Скарбничку вам знадобиться виконати ряд дій.

 

  1. Одержати карту Приватбанку. Підійде кожна: Універсальна, карта для виплат, Gold, VIP.
  2. Відмовитися від кредитного ліміту. Використання кредитки не на шкоду собі вимагає визначених знань і фінансової дисципліни. Та й не логічно відкладати під 16 %, а займати під 30 %.
  3. Зареєструватися в Приват24 (www.privat24.ua) – сервіс дозволить контролювати всі операції по рахунку без відвідування відділення. Для реєстрації досить мати комп»ютер з доступом в інтернет і мобільний телефон.
  4. Додати інформацію про вашу карту в сервіс Приват24. Для цього на вашій особистій сторінці в Приват24 потрібно зайти на вкладку Еще/Настройки/Карты/Добавить карту і виконати всі інструкції, що з»являться на моніторі. У результаті в меню Карти з»явиться інформація про вашу картку (номер, назва, залишок коштів).
  5. Зайти у вкладку Скарбничка/Послуга нагромадження Скарбничка й активувати депозит.

 

Як це працює?

 

Скарбничка – це депозит терміном на 1 рік. На залишок коштів нараховується 16 % річних. Відсотки нараховуються щодня, виплачуються наприкінці терміну.

Ви самі плануєте, як будете поповнювати свій депозитний рахунок. Пропонуються наступні варіанти:

1. Відкладати фіксовану суму від кожного надходження на карту (зарплата, стипендія, пенсія).  

Приклад: Ви вибрали умови нагромадження «50 гривень від надходження на Вашу карту». При цьому, яка б сума не надійшла на карту, 50 грн. буде зараховуватися в Скарбничку.

2. Фіксована сума від кожної витрати по карті.

Приклад: Ви вибрали умови нагромадження «10 гривень від витрат на Вашу карту». При будь-якій видатковій операції (зняття готівки, оплата товарів і послуг) з карти буде списувати 10 грн. і зараховуватися в Скарбничку. На наш погляд, це не найкраща опція. Карту можна використовувати кілька разів у день, у результаті сума, що надійде на депозитний рахунок, може виявитися більшою, ніж ви можете собі дозволити.

3. Здача, що виходить при округленні суми платежу до 1-10 гривень.

Приклад: Ви вибрали округлення до 10. При покупці на 152,50 грн. сума округляється до 160 грн. і 7,50 грн. — в Скарбничку.

4. Автоматичне поповнення. Ви вказуєте банку суму і дату проведення платежу в Скарбничку.

Приклад: Ви одержуєте зарплату 30 числа місяця. Ви можете дати банкові доручення кожного 30-го числа перелічувати в скарбничку визначену суму і банк буде робити це без нагадувань.

При роботі зі Скарбничкою головне не перегнути ціпок. Почніть з округлень здачі і невеликого платежу від кожного надходження, не більш 10 %. Подивитеся, як це працює. Депозит – це в першу чергу можливість ЗБЕРЕГТИ, а не препомножити. І у випадку зі Скарбничкою це ПРАЦЮЄ.

Якщо вас лякає інтернет-банкинг, керувати Скарбничкою можна й іншими способами:

  • через банкомат
  • у терміналах самообслуговування
  • за допомогою SMS-банкинга
  • подзвонивши по номері 0 800 500 003
  • у відділеннях банку

Ми розповіли про найбільш зручний, на наш погляд, спосіб. Спробуйте. Не пошкодуєте.

Имя:

Телефон:

Комментировать