Як користуватися кредитною картою ПРАВИЛЬНО

Кредитки – дороге задоволення. Проте, якщо користуватися кредитними картами правильно, можна не просто не платити банкові відсотки, але і збільшувати свої доходи, одержуючи додаткову вигоду у вигляді відсотків, знижок, бонусів і інших приємних речей.

 

Карта
Єдиний їхній недолік – високий відсоток за користування коштами фінансової установи.

 

Можна не платити відсотки, якщо кредитка передбачає пільговий період кредитування, а ви в стані кожен місяць погашати в повному обсязі заборгованість перед банком, що виник у попередньому місяці.

 

При цьому виникає питання ?

 

Який сенс використовувати кредитку, якщо щомісяця з її допомогою можна витратити не більш того, що в стані заробити за місяць? 

 

Може простіше жити на свої? Кредит вимагає фінансової дисципліни, своєчасного погашення заборгованості. Не встиг з якоїсь причини укластися в термін за часом або сумою, плати драконівські відсотки і штраф у додачу.

Для багатьох, дійсно, варіант «жити на свої» єдино правильний. Проте, користуватися кредитками має сенс, якщо робити це з розумом.

 

КРЕДИТ = ДЕПОЗИТ

 

Одержавши зарплату, ви можете розмістити її на депозитному рахунку, і цілий місяць одержувати відсотки, розплачуючись при цьому за товари і послуги кредиткою з пільговим періодом. По закінченню терміну депозиту ви знімаєте необхідну частину грошей і цілком гасите борг по кредитній карті.

 

При цьому ваші гроші працюють і приносять вам процентний дохід, а відсотки по кредиту ви не платите, оскільки точно й у термін виконуєте умови пільгового періоду.

 

БЕЗПЕКА

 

Прив»»язувати банківську карту до рахунка, на якому лежать усі гроші, нерозумно. Не дивлячись на високий ступінь захисту банківського пластику, у житті всяке трапляється. Одна справа, якщо з карти вкрадуть кошти в межах кредитного ліміту, що ви самі собі установите, інше – усе накопичене непосильною працею.

 

Ще один аргумент на користь безпеки. Якщо у вас вкрали кредитну карту і скористалися нею, але ви вчасно сповістили про це банк, ви не повинні повертати гроші, зняті без вашої участі. Це проблеми банку. У випадку крадіжки ваших власних грошей, банк вам нічого не винний, це ваші проблеми. Таким чином, кредитка допомагає нехай не збільшити, але зберегти.

 

ДОДАТКОВА ЕКОНОМІЯ

Багато банків пропонують бонуси для власників кредитних карт у виді знижок на товари і послуги, що здобуваються з використанням карти. Розмір знижки відрізняється в залежності від рівня платіжної картки. Чим вище рівень, тим вище знижки.

 

Приміром, в Укрсиббанке діє програма «Плюсуй з нами!», що дозволяє одержувати знижки в мережі партнерів. У залежності від рівня карти розрізняється Срібний, Золотий і Платиновий рівень. Срібний рівень доступний власникам карт Visa Classic, MasterCard Standard і MasterCard Debit. У числі партнерів – готелі, кафе, ресторани, розважальні заклади, туристичні агентства, медичні установи, підприємства торгівлі і безліч інших. Знижка 5-10 %.

 

Золотий рівень – для карт класу Gold. Перелік партнерів ширше, а знижки складають 5-25 %, хоча зустрічаються окремі пропозиції з дисконтом у 100 % – знижка на придбання вхідних квитків у київські нічні клуби Disco Radio Hall і «Sorry, Бабуся». Відповідно Платиновий рівень ще крутіше, а знижки ще вище.

 

Дисконтну програму для усіх власників платіжних карт пропонує Банк «Фінанси і Кредит». При цьому розрахуватися за покупку можна не тільки картою, але і готівкою. Досить пред»»явити карту касирові під час оплати. У переліку партнерів банку – престижні торгово-сервісні підприємства.

 

Приватбанк затягає знижками в 3-20 % у більш ніж 3700 елітних підприємств України, Росії, Грузії і Литви власників преміальних карт Gold і вище.

 

При розрахунку картою можуть нараховуватися спеціальні бали, милі та інші умовні знаки, що згодом можна обміняти на додаткові товари і послуги підприємств партнерів банку. Частина грошей, витрачених безготівковим шляхом, у межах 1-3 % можуть повертатися на карту.

 

Метою статті не є перерахування всіх можливих варіантів економії, пропонованих банками. Важливо щоб ви зрозуміли принцип. При виборі банківської карти варто окремо уточнити у фінансових працівників можливість одержання додаткових можливостей, бонусів, привілеїв.

 

Висновки, які можна зробити зі сказаного, зводяться до наступного ?

 

Кредитка допомагає заробити тим, у кого грошей на життя і без того вистачає. Як говориться, гроші до грошей. І те лише у випадку, якщо власник карти володіє високою фінансовою дисципліною.

 

Якщо ви з працею дотягаєте до наступної зарплати, кредитка – найкоротший шлях у боргову яму. Відсотки по кредитних картах найвищі! Якщо ви не зможете погашати кредит цілком протягом пільгового періоду, краще ЗАБУТИ про існування карт взагалі і не піддаватися ні на які рекламні трюки. Якщо, звичайно,  не хочете фінансових проблем.

Комментировать